1 balení cukrářské želatiny agar
6 lžic cukru
1 sáček vanilkového cukru
250 ml kokosového mléka
250 ml 33% šlehačky
200 g ostružin
máta na ozdobu
Želatinu v prášku promícháme se lžící cukru a vanilkovým cukrem. Přilijeme kokosové mléko a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a vmícháme smetanu.Směs nalijeme do čtyř formiček vypláchnutých studenou vodou a dáme vychladnout. Potom misky vložíme na několik hodin do lednice a necháme ztuhnout.Trochu vody a zbylý cukr svaříme na sirup. Přidáme opláchnuté ostružiny a rozmačkáme.Formičky krátce ponoříme do teplé vody, okraj projedeme nožem. Vyklopíme na talířek, doplníme ostružinami, ozdobíme snítkou máty a podáváme.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 16.07.2024 21:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz